I semure dhe pa dokumente?

Medinetz ne Essen eshte nje iniciativ per te drejtat e njeriut, e cila synon te permiresoj gjendjen e refugjateve dhe migranteve, te cilet permes rregullores ligjore te shtetit gjerman perjashtohen plotesicht ose pjeserisht nga trajtimi mjekesor.

Ne orarin e konsultimeve ofrojm ndihme mjekesore per refugjatet dhe migrantet pa leje qendrimi.Ne konsultime konstatohet se permes cilit mjeke duhet te fillohet trajtimi. Pastaj fillon udhezimi tek ata mjeke, te cilet kane shprehur gatishmerine ti trajtojn refugjatet dhe migrantet ne menyre anonime dhe pa pagese ose me ndonje pagese te vogel. Ne rast nevoje ofrojm edhe perkthyes. Poashtu eshte e mundur te organizojm takime ne ndonje vend tjeter ose jashte kohes se orarit.b Mesazhet telefonike degjohen rregullisht.

Keshillimet mbeten sigurt anonime. Te dhenat personale nuk mblidhen. Medinetz ne Essen nuk nuk i percjelle informacionet tek autoritetet shteterore.

E Marte:
18.00 – 19.30

Handy+49 178 198 29 95
info@medinetz-essen.de